Лятото консумираме по малко хляб и винаги ми остава. Жал ми е да го хвърлям, затова го оползотворявам в такава баница, която децата обожават. Търпи импровизации, може да добавите колбас или зеленчуци по избор. Пробвала съм и двата варианта, но този най ни харесва.
4 яйца
4 с.л разтопено масло
700 мл. прясно мляко
сол на вкус
сирене
5-6 с.л олио
филийки сух хляб
Почистете филийките сух хляб от кората. Наредете един ред от тях в намаслена тавичка. Поръсете ги обилно с настъргано сирене, така че да се покрият. Поръсете с 5-6 с.л олио и отгоре сложете още един ред от филийките.
Разбийте яйцата с разтопеното масло и прясното мляко. Прибавете сол на вкус. Залейте хляба и опечете баницата в предварително загрята умерена фурна. Ако желаете може да поръсите с настърган кашкавал и шарена сол.
И ние си хапваме такава баничка, отдавна не съм правила и ме подсети Танче :) Но твоята изглежда много съблазнително !! Поздрави :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Вили. Поздрави!
Изтриване:)))И ние си я хапваме:))
ОтговорИзтриванеПрекрасна баничка,която по някога я превръщам в богата пица:)
Поздрави,Танче!:)
Миленче, за пица не съм се сещала. Ще пробвам. Хубав ден!
ИзтриванеЧудесна е, Бонбонът правеше преди години нещо такава и му казваше циганска баница, но май отгоре не покриваше отново с хляб, забравила съм вече:). Много е вкусно, страхотна е твоята баничка! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате, ние си правихме циганска баница като деца с олио, пиперче и шарена сол. Благодаря ти и прегръдки!
ИзтриванеПравила съм подобно нещо и наистина е бързо спасение. Чудесно изглежда твоята, Танче! :)
ОтговорИзтриванеП.П. А Катето ме подсети... Скоро си говорех с майка ми как от години не съм си правила циганска баница, пък си е вкусно. Ама аз го знам с филийка хляб, червен пипер, олио и солчица...
Гери, и ние така си я правихме, само че и с малко шарена сол. Хубав ден, мила!
ИзтриванеЧудесна и много любима баничка,Танче!У нас това е задължителния начин да не хвърля сухия хляб.Прегръдки!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и за теб, Роси!
Изтриване