неделя, 16 юни 2013 г.
Задушени пържоли с гъби и заквасена сметана
След двете публикации на сладка тема, време е да пусна и нещо соленичко, че сигурно си помислихте, че само сладко се яде у нас. Ама какво да се прави, като много обичам домашно приготвените сладкиши. Но освен с тях, се усещам, че все повече започвам да експериментирам и на солена вълна. Именно така направих и с тези пържолки, които се получиха наистина с много сполучлив вкус, и съответно бяха нещо различно, от това което приготвям по принцип. Дано и на вас да ви харесат. За разлика от ястието, снимките малко не ми се получиха, но не може всичко да е идеално.
6 свински пържоли без кост
300-400 гр. пресни гъби
200 гр. топено сирене
50 гр. масло
300 гр. заквасена сметана
1ч.ч вода
олио за пържене
сол и черен пипер
Овкусявате пържолите, така както на вас ви харесват. В случая аз съм използвала сол и черен пипер. След това ги запържвате за кратко в малко олио, колкото да променят цвета си.
Нарязвате гъбите на филийки. В йенска тенджера нареждате ред пържоли, покривате ги с гъби, върху тях слагате половината от топеното сирене и половината масло. Следват отново пържоли, гъби, топено сирене и масло. Накрая изсипвате водата и заквасената сметана. Слагате във фурната на 200-220*С.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Таничка, много вкусно предложение! И аз харесвам тази комбинация. А също е много вкусно пържолка, полята с гъбен сос (само с брашънце май се правеше).
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава неделя!
Гери, наистина е добра комбинацията, а и тази със гъбите също ни е сред любимите. Слънчев ден!
ИзтриванеО, Танче, любимо ястие! Но не съм ги запържвала, ще пробвам - така се запечатва месото и сигурно е по-вкусно! Благодаря за идеята!
ОтговорИзтриванеХубава слънчева седмица!
Албенче, наистина става вкусно, пък и аз гледам винаги предварително да обработя месото топлинно, и след това да го слагам в гозбите. Пъстър и усмихнат ден!
ИзтриванеВкусът е страхотен и много любим у дома, нищо, че не е фотогенично ястието :)
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица, Танче!
Благодаря ти, Снежи. Много усмивки!
ИзтриванеЧудни са, обожавам такива пържолки! Прекрасна и вкусна нова седмица!
ОтговорИзтриванеКате, радвам се, че ти харесват. Спорен ден и прегръдки!
Изтриванеok no za kolko vreme shte e gotovo
ОтговорИзтриванеЗа около 40-45 мин. Ако ви се е получил по голямо количество сос, може да махнете капака на йенската тенджера и да оставите така за около 10 мин. Дано да съм била полезна. Усмихнат ден!
Изтриванесметаната разреждате ли я с вода
ОтговорИзтриванеЗдравейте и за много години!
ОтговорИзтриванеНе, не я разреждам с вода.
Поздрави!
Ще се възползвам от вкусната рецепта , само че ще я направя с бон филе.
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви! Светли празници!