Вчера, когато правих кекс, видях, че имам един лимон и реших да направя глазура с него и да полея кекса. Наскоро гледах десерт с лимонова глазура, но не прочетох точно как се прави. Решена че ще стане идеално изтисках лимона и добавих пудра захар, разбърках и добавих още една лъжица захар. Не, казах си, малко е захарта, трябва да стане снежно бяла и така пак сложих пудра захар и то пак не стана. Включих компютъра и пуснах търсачката и какво да видя. Тя глазурата се е правила с две супени лъжици лимонов сок и една ч.ч пудра захар. Аз на това количество изтискан лимон трябваше да сложа сигурно около килограм захар. Така се сдобих с лимон смесен с пудра захар. Реших, че трябва да направя нещо друго с нея. Първото, което ми попадна пред погледа бяха овесени ядки и така се родиха тези бисквити. Станаха много ароматни и хрупкави отвън, а мекички отвътре. От бързане, даже и бакплувер не им сложих.
Всичко съм го правила на око, но ще ви дам ориентировъчни мерки.
сока на един лимон
1ч.ч пудра захар
2 яйца
3с.л зехтин
1ч.ч фини овесени ядки
около 1 1/2ч.ч брашно
Разбърквате лимоновият сок с пудрата захар и добавяте яйцата. Следват зехтина, овесените ядки и брашното, като трябва да се получи лепкаво тесто. С лъжица взимате от сместа и я слагате на купчинки върху тава покрита с хартия за печене. Печете на 180*С до порозовяване на краищата. Имайте предвид, че не са много сладки, затова ако желаете може да си добавите още захар.
Таничка, чудесна хрумка, много вкусни сладки си направила.
ОтговорИзтриванеИ аз днес съм на лимонова вълна, точно с тази глазура се подвизавах и аз, но успях да я направя. Скоро ще покажа резултата.
Поздрави!
Благодаря ти,Гери! Ще чакам с нетърпение новата ти публикация.
Изтриване