Днешното ми предложение е за една изключително мекичка и вкусна баница, която не изисква много усилия и време, а също така и продукти. Начина по който се реди е много интересен. Често я приготвям вкъщи и свършва за нула време. Надявам се и на вас да ви хареса.
1 пакет кори за баница ( тъй като моята тава не беше голяма, ми останаха няколко кори)
500 гр. сирене
5 яйца
300 мл. газирана вода
олио
Разстилате корите и вземате една от тях. Наръсвате я с олио и натрошено сирене и я нагъвате на хармоника. Поставяте я в намазнена тава. Взимате втора кора и процедирате по същият начин.
Когато завършите реда продължавате с втори ред, който редите напречно на първият.
Когато нареждате корите, не ги претискайте една в друга много. След като сте наредили и вторият ред поливате баницата със заливката. За нея разбивате яйцата и много внимателно по стената на съда изсипвате газираната вода, за да не се разгазира. Лекичко разбърквате и поливате баницата. Печете в предварително затоплена фурна на 220*С. След като я изкарате я обръщате върху три купички (обърнати) наредени под формата на триъгълник, така че ръбовете на тавата да допират дъното на купичките. Покривате с кърпа и изчаквате половин час. След това и се насладете.
Определено е интересно предложение, не бях виждала подобна подредба на баница.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря ти,Гери! Усмихнат ден!
ИзтриванеЕ, не съм виждала такава и ще я пробвам задължително! Много ми хареса идеята! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти! Надявам се да я пробваш , но в същото време се и притеснявам дали ще ти хареса и това е не само с тази рецепта. Все си преглеждам публикациите, защото имам чувството, че съм изпуснала нещо. Ще чакам отзиви и дано да са добри. Хубав ден ти желая.
Изтриване