И двете ястия много ги обичам, но много любима ми е тази чеснова топеница, която знам от моята баба и е изключително популярна в нашия край. Може да се използва като добавка към картофи, качамак, каша или пък просто така да си топнете една филия хляб. Е, дано после не ви се налага да излизате, че ще се чудите как да премахнете миризмата на чесън.
4 яйца
2 връзки зелен лук
4-5 с.л. олио
150 мл. прясно мляко
100 гр. натрошено сирене
черен пипер и сол на вкус
1/2 връзка магданоз
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото до омекване. Прибавя се сол и черен пипер на вкус. Разбърква се и се залива със смес от разбитите с млякото яйца, натрошеното сирене и нарязания магданоз. Тавичката се слага в предварително загрята фурна и се пече до готовност.
Чеснова топеница
2 връзки зелен чесън
сол на вкус
1 к.л червен пипер
4-5 с.л олио
Чесъна нарежете на ситно и посолете. Прехвърлете го в хаванче и го начукайте( претрийте) . Загрейте олиото и сложете чесъна, като го запържите до омекване. Накрая сложете и червения пипер и пържете още 1-2 мин. Охладете и поднесете.
Много обичам яйца с лук, а такъв вид топеница виждам за първи път. Много апетитно си поднесла ястието, Танче, и ме подсещаш, че тази пролет не съм яла още яйца с лук. Ще пробвам комбинацията с топеницата!
ОтговорИзтриванеУсмихната събота!
Светле, ако си любител на чесъна, топеницата със сигурност ще ти хареса. Прекрасен ден ти желая!
ИзтриванеТанче, много, ама много апетитно изглежда това ястие! Сега както си наближава неделния обяд, започвам да се пооблизвам! поздрави!
ОтговорИзтриванеЛюси, радвам се, че ти харесва. Усмихнат ден !
ИзтриванеАуу, топеничката е разкош просто, а яйцата с лук са много интересни и толкова вкусни! Страхотни рецепти! Приятна неделна вечер, Таничка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Кате! Поздрави и хубав ден!
ИзтриванеПървото ястие ми е много,много по вкуса и ще го приготвя в скоро време,Танче,благодаря ти за посказката!Твоето е толкова пухкаво и предизвикателно!Прегръдка и хубави пролетни дни!
ОтговорИзтриванеРосенце, много ти благодаря! Поздрави!
ИзтриванеЕй, че вкусно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Бети!
ИзтриванеОх, толкова пролетни и вкусни са,Таня!
ОтговорИзтриванеПоздрави и много усмивки!
Дани и за теб много усмивки!
ИзтриванеДа ти кажа, Танче, много лесно реших каква ще бъде днес вечерята ни! Твоята комбинация от лук, яйца и сирене във фурната ще изключително ще зарадва мъжа ми :) А и на топеницата ще дойде ред :)
ОтговорИзтриванеПриятна вечер и в твоя дом! Поздрави!
Дано да ви е било сладко, Албенче! Прегръдки!
ИзтриванеЯйца с пресен лук правя, но пържа в тигана. Замисляла съм се да ги опека, но след тези апетитни снимки определено следващият път ще бъде по твоя начин!
ОтговорИзтриванеА топеницата е нещо ново за мен. Обичам такива "селски" /в чудесния смисъл казано/ ястия. В най-скоро време ще опитам!
Поздрави!
Тили, много ме зарадва, благодаря ти! Прекрасен ден ти желая!
ИзтриванеHi there! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
ОтговорИзтриванеMy last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard work due to
no backup. Do you have any solutions to prevent hackers?
Feel free to visit my page having sufficient traffic