1 кг. спанак
300гр. извара
1 глава лук
2 с.л олио
2 скилидки чесън
4 яйца
2 с.л брашно
сол
индийско орехче
черен пипер
200 мл. прясно мляко
50 гр. кашкавал
Запържете нарязаните на ситно лук и чесън. Добавете почистения, измит и нарязан спанак. Задушете до омекване на спанака.
Разбийте яйцата с брашното. Добавете подправките и сол. Следва изварата и прясното мляко. Разбъркайте до хомогенност и добавете спаначената смес. Изсипете в намаслена тавичка и печете на 180-200*С. Извадете от фурната и поръсете с настърган кашкавал. Допечете до златисто.
Много ми е на сърце това ястие,Танче!Много,ама много апетитно си го приготвила!Пожелавам ти хубава празнична седмица!
ОтговорИзтриванеРоси, много ти благодаря за милите думи. Прегръдки, другарче!
ИзтриванеМного харесвам такива зелени ястия, Танче! Ще пробвам с индийско орехче и аз, вероятно чудесно допълва вкуса на спанака! Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеАлбенче, наистина с индийско орехче се получава интересен вкус. Хубав ден!
ИзтриванеЕх, Таничка, зеленийките са ми сред любимите ястия, а твоето предложение, безспорно ме подканя:). Прекрасна нова седмица!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че съм те вдъхновила, Кате. Прекрасен уикенд ти желая!
Изтриване