за блата:
6 яйца
125гр. масло
2ч.ч. брашно
1ч.ч. захар
2 ванилии
за сиропа:
1 1/2ч.ч захар
лимонов сок
1к.л канела
2ч.ч вода
за крема:
400мл. прясно мляко
4 с.л нишесте
7 с.л захар
75гр. краве масло
3 с.л какао
за поръсване:
1ч.ч шоколадови пръчици
Приготвяне на блата:
Поставете всички продукти в купа и разбийте с миксер до еднородна смес. Изсипете в предварително намаслена и набрашнена правоъгълна форма за кекс с размери 30x 18. Печете в предварително загрята на 200* фурна до готовност
Приготвяне на сиропа:
Кипвате 2ч.ч вода и добавяте захарта.След като захарта се разтвори дърпате от огъня и добавяте няколко капки лимонов сок и канелата.
Приготвяне на крема:
В млякото се разбърква нишестето, добавя се захарта и какаото и се слага на бавен огън до сгъстяване. След това се добавя и маслото.
Сглобяване:
Изпечения блат заливате със сиропа и оставяте определено време да поеме.След като вече е сиропиран, заливате сладкиша с крема и го поръсвате с шоколадови пръчици.
Обичам сиропирани сладкиши и този много ми допада!Таня страхотен е станал!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря ти, Нати!
ИзтриванеЧудесен сладкиш, Танче! Кремът го обогатява и става с различен и още по-добър вкус.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Така е, Светле. Хубав ден и на теб!
ИзтриванеСочен и точен, това е!:) Честита Пролет, Таничка! Вдъхновения и през новият сезон!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Катенце!
ИзтриванеЛеле, колко е сочен, а и сравнително бърз ми се вижда!
ОтговорИзтриванеВеси не е трудоемък, просто трябва да имаш търпение да изчакаш да изстине. Прегръдки!
Изтриване