Представям ви едни страхотни бисквити, които ще бъдат идеално допълнение към великденската ви трапеза. Ухаят невероятно, мекички и топящи се в устата и свършват за отрицателно време.
2 ч.ч брашно от лимец
1 ч.л канела
1/2 ч.л. смлян джинджифил
1/2 ч.л. индийско орехче
1ч.ч захар
1/2 ч.ч едросчукани орехи
1/2 ч.ч смлени бадеми
1 п. бакплувер
2 яйца
1/2 ч.ч. олио
1 1/ 2 ч.ч. ситно настъргани моркови
В купа смесете брашното, подправките, захарта, ядките и бакплувера. Разбъркайте. В друг съд разбийте яйцата заедно с олиото. Към тях добавете и настърганите моркови. Смесете сухата и мокра част и разбъркайте добре. Оставете тестото да почине 15 мин.
През това време загрейте фурната на 200*. Постелете тава с хартия за печене. С помощта на чаена лъжица оформете купчинки от тестото върху хартията. Пъхнете във фурната и печете до леко порозовяване на краищата. Извадете и оставете сладките леко да се охладят и след това внимателно преместете върху решетка.
Таничка, обичам много рецепти с моркови и тези ще ги опитам обезателно. Прекрасни са! усмихната седмица, мила!
ОтговорИзтриванеЧудесни са и като визия и като вкус и аромат. Много уют носят, типично в духа на наближаващите празници. Поздрави, Таничка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Кате!
ИзтриванеТанче,
ОтговорИзтриванезадължително си открадвам рецептата за проба по Великден.Чудесни, много ароматични, великолепно изглеждащи бисквити.
Поздрави !
Ели, ще се радвам ако ти харесат. Поздрави!
Изтриване