понеделник, 3 април 2017 г.

Великденски бисквити с моркови, лимец и ядки







          Представям ви едни страхотни бисквити, които ще бъдат идеално допълнение към великденската ви трапеза. Ухаят невероятно, мекички и топящи се в устата и свършват за отрицателно време.





2 ч.ч брашно от лимец
1 ч.л канела
1/2 ч.л. смлян джинджифил
1/2 ч.л. индийско орехче
1ч.ч захар
1/2 ч.ч едросчукани орехи
1/2 ч.ч смлени бадеми
1 п. бакплувер
2 яйца
1/2 ч.ч. олио
1 1/ 2 ч.ч. ситно настъргани моркови



         В купа смесете брашното, подправките, захарта, ядките и бакплувера. Разбъркайте. В друг съд разбийте яйцата заедно с олиото. Към тях добавете и настърганите моркови. Смесете сухата и мокра част и разбъркайте добре. Оставете тестото да почине 15 мин.




През това време загрейте фурната на 200*. Постелете тава с хартия за печене. С помощта на чаена лъжица оформете купчинки от тестото върху хартията. Пъхнете във фурната и печете до леко порозовяване на краищата. Извадете и оставете сладките леко да се охладят и след това внимателно преместете върху решетка.

5 коментара:

  1. Таничка, обичам много рецепти с моркови и тези ще ги опитам обезателно. Прекрасни са! усмихната седмица, мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни са и като визия и като вкус и аромат. Много уют носят, типично в духа на наближаващите празници. Поздрави, Таничка!

    ОтговорИзтриване
  3. Танче,
    задължително си открадвам рецептата за проба по Великден.Чудесни, много ароматични, великолепно изглеждащи бисквити.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване