неделя, 7 май 2017 г.

Карамелена бисквитена торта









за крема:
500мл. сладкарска сметана
375гр. крем сирене
карамелен топинг
пудра захар на вкус
2 ванилии

за карамеления сос:
200мл. сметана (предварително затоплена)
200гр. захар
щипка сол
100 гр. масло

4 пакета бисквити Petit Beurre



           Започваме с карамеления сос. В тенджера сложете половината захар и я поставете на котлона. Изчакайте захарта да се разстопи и на части добавяйте останалата захар. Разбърквайте внимателно. Внимавайте захарта да не прегори. Отдръпнете от огъня и добавете затоплената сметана. Бъдете предпазливи, защото в този момент сместа ще пръска, да не ви изгори. Върнете тенджерата на котлона, добавете маслото, щипка сол и бъркайте до получаване на гъст сос.  Отдръпнете и оставете сместа да изстине.




          За крема разбийте сметаната, добавете ванилията и крем сиренето. След това сложете карамеления сос, като предварително отделите малко за покриване на тортата. Соса трябва да е студен, защото рискувате сметаната да се втечни. Разбивате всичко с миксер. Тъй като соса е сладък, накрая добавете пудра захар на вкус.
          В подходящ съд нареждате бисквити и покривате с крем. Така процедирате до свършване на продуктите. Отгоре намазвате с крем и поливате с отделения карамел.  Слагате тортата в хладилника за 24 часа.

4 коментара:

  1. Танче,
    мисля,че бисквитените торти са едни от най - лесните за приготвяне.Вкусен, лек и бърз десерт.Чудесно предложение е и твоята торта, изглежда перфектно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Бих си хапнала за десерт точно сега!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, да ти е сладко, почерпи се, макар и виртуално. Успешна седмица!

      Изтриване