вторник, 16 юни 2020 г.

Шоколадов кейк без брашно





      

                Наситен шоколадов вкус, влажна текстура, истинско съвършенство. Така бих определила този сладкиш, който попадна право в сърцето ми.

                Ако решите да го приготвите имайте предвид, че кейка не е много сладък, наподобява вкуса на черен шоколад, така любим за мен. Затова ако желаете да е по сладък може да замените меда със захар или да увеличите количеството му.

                За мен така е идеален.








4 яйца
1/2 ч.ч. мед
1/2 ч.ч. какао
1п. бакплувер
1 ч.ч смлени бадеми




              Разбийте яйцата и меда с помощта на миксер, докато удвоят обема си (около 2-3мин).  Прибавете какаото, бакплувера и смлените бадеми. Разбъркайте отново за кратко и изсипете тестото във форма с падащи стени и с размери 24 см в диаметър, която предварително сте покрили с хартия за печене.




                 Пъхнете в  загрята на 170 * фурна. Печете около 35 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар