вторник, 16 април 2019 г.

Пълнозърнести бисквити с шоколад




                    Ммммм, ухае божествено...








1 3/4 ч.ч пълнозърнесто брашно
3/4 ч.ч захар
1ч.л бакплувер
1 яйце
1 щипка канела
1/2 п. масло( 60-70гр.)
100гр. шоколадови капки
щипка сол
1с.л студено прясно мляко



      В купа сложете брашното, бакплувера, канелата, захарта и щипката сол. Разбъркайте. Добавете размекнатото на стайна температура масло и стрийте тестото на трохи. Добавете яйцето и замесете тесто. Ако не се оформя топка, добавете една супена лъжица студено прясно мляко.


      Накрая сложете шоколадовите капки размесете и сложете в хладилника за около 15 мин.
      Постелете тава с хартия за печене и от тестото оформете топчета, колкото орех.Притеснете леко с лъжица и пъхнете във фурната, която предварително сте загряли на 200*. Печете до леко порозовяване на краищата.


1 коментар: