Тази зима преоткрих броколите и сега присъства по често в менюто ни. По често, защото го има само в големите вериги магазини, а аз нямам много време за обикаляне, пък и то какво обикаляне, като тук в Смолян има само два хипермаркета, което е малко силно казано.
Рецептата за този киш е публикувана в стар брой на кулинарно списание и си я бях набелязала. Сега дойде и нейният ред. За любителите на този зеленчук, ястието много ще им допадне, пък и нещо различно, нали така?
1 глава броколи
2с.л галета
1 червена пекана чушка
100 гр. шунка
1ч.ч настърган кашкавал
1ч.ч кисело мляко
4 яйца
1ч.л горчица
Намжете тава от йенско стъкло с масло и я поръсете с галета. Накъсайте броколите на розички и ги разпределете равномерно в съда. Поръсете ги със ситно нарязаната шунка и чушка ( малко сол) и покрийте с настъргания кашкавал. В отделен съд смесете яйцата, млякото и горчицата, подправете на вкус ( аз сложих малко сол и черен пипер), залейте и запечете до златисто.
Таничка, много хубаво, че експериментираш и ти, така се учим всички. ;) Поздрави на Родопите и Смолян!
ОтговорИзтриванеХубав ден ти желая!
Гери, понякога с експерименти се получават много добри неща, но има и лоши моменти. Благодаря ти и на теб усмихнат ден!
ИзтриванеМмм изглежда ми много вкусно!Поздрави прекрасна рецепта!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Натали! Слънчев ден!
ИзтриванеТанче, много хубава рецепта! Аз все панирани правя броколите, че много ги харесваме така, но ми се иска да разнообразя и рецептата ти идва точно като по поръчка. Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеСнежи, надявам се да ви харесат и така. Не можах да те позная с това име, сменила си го. Прекрасен ден, мила!
ИзтриванеОбичам ги и карфиол и броколи, панирани, сготвени... А тази рецепта е истинска наслада! Не съм ги приготвяла по този начин. Поздрави, Танче и целувки на Родопите!!!
ОтговорИзтриванеКате, радвам се, че ти харесват. Аз още карфиол не мога да се отпусна да готвя. Прегръдки!
Изтриване