Продължавам с рецепти
от страите тефтери. Изключително популярен сладкш, който повечето от вас са
приготвяли вече. Днес ви представям моят вариант.
4 яйца
1ч.ч. захар
1к.ч олио
1к.ч прясно мляко
1ч.ч брашно
1п. бакплувер
1п. ванилия
щипка сол
6 с.л захар за белтъчния сняг
Отделете яйцата на жълтъци и белтъци. Жълтъците разбийте със захарта на гъст крем. Добавете олиото и млякото, като непреставате да разбърквате.Накрая сложете брашното, което предварително сте смесили с бакплувера и ванилията. Изсипете тестото в кръгла форма с размери 18см в диаметър?. Пъхнете в предварително загрята на 180* фурна. Печете до готовност, която може да проверите с помощта на клечка.
Включете фурната на горе реотан.
Изпеченият блат, още топъл намажете със сладко от кайсии. Може да го замените с друго по ваш избор.
Белтъците разбийте с 6 с.л захар и щипка сол на гъст сняг. Изсепете върху сладкото и запечете глазурата до леко розово.
Върна ме в детството с този сладкиш. Толкова неустоимо изглежда при теб. Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного много мой любим сладкиш от детството ми, но си го обичам и до днес. :) И това беше един от първите ми, тогава неуспешни все още, опити, когато бях дете. Кой да предположи, че белтъците се разбиват на сняг със захар (майка ми си го е знаела и не си го е записала в тефтера). И така накрая имаше омлет с белтъци върху блат. :)
ОтговорИзтриванеХубав летен ден, Танче!
Фантастично изглежда, Танче! Имаш ли ФБ?
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Можеш да ме намериш като Tatiana Belovska.
ИзтриванеМного бих се радвала.
Мда, намерих те:) Много си красива:)
Изтриване:)))Благодаря!
Изтриване