сряда, 27 март 2013 г.
Бели напукани сладки
От много отдавна съм си набелязала шоколадовите напукани сладки, но и техният ред ще дойде. В къщи по някаква случайност беше останал един непокътнат бял шоколад и аз реших, че вместо с кафяв, ще направя напуканите сладки с бял шоколад. Ако ги пробвате, ще се влюбите в тях. Имат страхотен вкус и са леко хрупкави отвън и пърхави отвътре.
2 яйца
1ч.ч захар
100 гр бял шоколад
3с.л зехтин
4-5 с.л сладкарска сметана
1 ванилия
брашно
Разбийте яйцата със захарта. Добавете разтопеният на водна баня бял шоколад и разбъркайте. След това сложете зехтина, сметаната и ванилията. Накрая започнете да добавяте по малко брашно, до получаването на меко лепкаво тесто. С влажни ръце оформете топчета от тестото и ги оваляйте обилно в пудра захар. Наредете сладките в тава покрита с хартия за печене, на разстояние една от друга. Печете до зачервяване на 180*С.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Таня, сладките изглеждат чудесно.Сигурно ще имат различен и интересен вкус с този бял шоколад и зехтин,заинтригува ме,ще ги опитам.Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Мари. Наистина имат по различен вкус.Ще се радвам ако ги пробваш. Спокойна вечер.
Изтриване