Харесвам цвеклото, въпреки, че ако трябва да бъда честна, първият път когато го опитах въобще не ми допадна. Съпруга ми много често искаше да му приготвям различни салатки с него и така с течение на времето свикнах с вкуса му и сега е постоянно използван продукт за зимни салатки в моята кухня. Скоро правих тази салатка и я заснех. Сигурно всички сте я приготвяли или опитвали.
3 средни по големина глави червено цвекло
3-4 с.л майонеза
2-3 скилидки чесън
сол на вкус
Може да сварите цвеклото или като мен да го завиете в алуминиево фолио и да го изпечете, защото така се запазват витамините в него, а и придобива един такъв опушен вкус.
Следва и едно сладкишче с цвекло, но за него по късно.
И аз много обичам цвекло, Таничка, много е полезно, а и вкусно.
ОтговорИзтриванеМного хубава салатка си поднесла. Аз обаче с майонеза избягвам да готвя, предпочитам кисело мляко като по-полезно.
Пробвай и този вариант (аз го правя със сурово цвекло), много е вкусно: http://www.mycookingbookblog.com/pantzarosalata-beetroot-dip-salata-s-cherveno-cveklo/ .
Поздрави и хубав ден!
Гери, с кисело мляко не съм правила, но ще пробвам. Благодаря ти! Хубав ден!
ОтговорИзтриванеДа ти кажа комбинация със зеле и майонеза съм пробвала, но с цвекло май не съм:). Изглежда вкусно! Прекрасна нова седмица от мен!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти! И на теб усмихната седмица ти желая!
ОтговорИзтриване