събота, 9 март 2013 г.

Салата с червено цвекло








           
         Харесвам цвеклото, въпреки, че ако трябва да бъда честна, първият път когато го опитах въобще не ми допадна. Съпруга ми много често искаше да му приготвям различни салатки с него и така с течение на времето свикнах с вкуса му и сега е постоянно използван продукт за зимни салатки в моята кухня. Скоро правих тази салатка и я заснех. Сигурно всички сте я приготвяли или опитвали.





            3 средни по големина глави червено цвекло
        3-4 с.л майонеза
        2-3 скилидки чесън
        сол на вкус

          Може да сварите цвеклото или като мен да го завиете в алуминиево фолио и да го изпечете, защото така се запазват витамините в него, а и придобива един такъв опушен вкус.
          След като е готово и е изстинало го настържете на едро ренде. Добавете майонезата, чесъна и сол на вкус. Това е! 
               Следва и едно сладкишче с цвекло, но за него по късно.

4 коментара:

  1. И аз много обичам цвекло, Таничка, много е полезно, а и вкусно.
    Много хубава салатка си поднесла. Аз обаче с майонеза избягвам да готвя, предпочитам кисело мляко като по-полезно.
    Пробвай и този вариант (аз го правя със сурово цвекло), много е вкусно: http://www.mycookingbookblog.com/pantzarosalata-beetroot-dip-salata-s-cherveno-cveklo/ .
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Гери, с кисело мляко не съм правила, но ще пробвам. Благодаря ти! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Да ти кажа комбинация със зеле и майонеза съм пробвала, но с цвекло май не съм:). Изглежда вкусно! Прекрасна нова седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ти! И на теб усмихната седмица ти желая!

    ОтговорИзтриване