четвъртък, 24 октомври 2013 г.
Бързи банички с кашкавал
Приготвят се бързо и свършват за отрицателно време. Поднесени с чаша мляко или чай са идеалната закуска. Може да се направят и със сирене, но на мен лично с кашкавал ми харесват много повече.
1ч.ч вода
1 1/2ч.ч брашно
50 гр. масло
100гр. настърган кашкавал или сирене
2-3 яйца
1/2ч.л сол
В тенджера се кипва водата с маслото и солта. Брашното се изсипва наведнъж и се бърка с дървена лъжица при изключен котлон, докато се отдели от стените на съда. Сваля се от огъня и като се поохлади, се прибавят кашкавала и едно по едно яйцата при постоянно разбъркване, докато тестото ги поеме. Броя на яйцата варира, защото зависи и от тяхната големина. Тестото трябва да толкова гъсто, че когато го загребете с лъжица да се плъзга по нея.
Върху намаслена хартия за печене, с помощта на две супени лъжици разпределяте топки от тестото, които се пекат първо на силна фурна около 7-8 мин и след това фурната се намаля на 200*С до добиването на златист цвят.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Първо щях да кажа - а къде е набухвателят, Танче? И после видях, че ги приготвяш с парено тесто. Правила съм и аз соленки по този начин, страшно мекички са. Така че само мога да си представя сега колко вкусни са кашкавалените ти банички.
ОтговорИзтриванеХубава вечер, Таничка! :)
Танче, много са примамващи! Направо си взимам :) Не съм правила такъв тип соленки и си ги отбелязвам.
ОтговорИзтриванеХубав ден! Поздрави!
На подобни банички с парено тесто отдавна се каня и още не съм ги направила,дано тази неделя успея,че твоите са такива пухенца,Танче,прекрасни,бързи и лесни!Поздрави и усмихнати почивни дни!
ОтговорИзтриванеЧудесно попадение ... още утре това ще ми бъде закуската май :)
ОтговорИзтриванеНе съм правила такива кашкавалки, но много ми допада начина на технология, ще ги пробвам!
Изглеждат апетитно!
Момичета, радвам се, че ви харесват и от дамите, които са решили да ги пробват ще чакам отзиви. Прекрасен ден!
ОтговорИзтриванеАу, това трябва да се пробва! Непременно ще ги опитам, Таничка! Изглеждат много, много вкусно! Поздрави и прекрасна нова седмица!
ОтговорИзтриванеКате, радвам се, че ти харесват. Надявам се да ги направиш и да останеш доволна.Хубав ден и на теб!
ОтговорИзтриванеХаха! Търсейки крем-брюле и попадайки във Вашия блог, взех, че си набелязах поредната рецепта. НО! тя е с приоритет - този уикенд ще се опитам да направя за закуска баничките. Доста ме плаши техниката с парено тесто, но все някога трябва да се пробвам. Ще пиша с резултат!
ОтговорИзтриване