От скоро експериментирам с този зеленчук от семейство Кръстоцветни. Бях го опитвала само в туршия, но сега смело мога да кажа, че по вкусови качества не отстъпва на броколите и зелето, а и е толкова полезен. Комбиниран със сирена е истинска наслада за сетивата.
1 глава карфиол
125 гр. крема сирене
200- 250 гр. топено козе сирене ( или натурално топено сирене)
1/2 кутийка майонеза
1 ч.л дижонска горчица
копър на вкус
магданоз на вкус
черен пипер
щипка индийско орехче
1 скилидка чесън
щипка сол
125 гр. моцарела ( кашкавал)
В подсолена вряща вода сложете накъсания на розички карфиол. Бланширайте за 7-8 мин. и след това го отцедете. В отделен съд смесете добре сирената( без моцарелата или кашкавала), билките и подправките. Добавете карфиола и разбъркайте внимателно, докато той се покрие от всички страни със сместа. Изсипете в йенска тавичка и отгоре наредете моцарелата(кашкавала). Запечете в силна фурна до златисто.
Танче, мога да ти кажа, че след всичките ти провокации, вече и аз съм един голям фен на броколите, а сега май ще посегна и към карфиола. :) Изглежда и звучи адски вкусно!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден! :)
Гери, радвам се да го чуя. Не се притеснявай с карфиола, сигурна съм, че ще ти хареса. Усмихнат ден. мила!
ИзтриванеМного му подхожда сиренце на карфиола,Танче!Страхотна рецепта отново!
ОтговорИзтриванеАз преди сирената поливам с бешамел.
Прегръдка и слънчев вторник!
Роси, и аз правих с бешамел, но за него в друга публикация. Благодаря ти и прекрасен ден ти желая!
ИзтриванеАх, обожавам карфиол, а тук направо е неустоим! Разкошно приготвен. Как ме върна в часовете по биология с това семейство Кръстоцветни:) Поздрави и усмивки!
ОтговорИзтриванеКате, много усмивки и на теб.
Изтриване