Вкуса им е по добър от купешките чаени или обикновени бисквити, а като се има предвид, че няма и Е-та, стават наш фаворит. Децата си ги излапаха не със чай, а топвайки ги в топло мляко с мед и канела.
3 яйца
1 ванилия
1ч.ч пудра захар
1/2 п. масло
1 средна по големина дюля
настъргана кора на 1 лимон
1 бакплувер
около 400 гр. брашно ( за получаване на меко, но не лепкаво тесто)
Яйцата, ванилията и пудрата захар сложете в подходящ съд и с помощта на миксер разбийте до получаване на гъст крем. Прибавете омекналото на стайна температура масло, настърганата дюля, кората от лимона и накрая брашното, смесено с бакплувера. Замесете меко, но не лепкаво тесто. Ако е нужно добавете още брашно.
От така полученото тесто разточете правоъгълна кора, от която изрежете правоъгълни бисквити. Разрежете всяка лентичка по дължина с остър нож и в разреза сложете парче дюля, круша или ябълка. Може да сложите и едро нарязани орехи, като ги притиснете леко към тестото. Наредете бисквитите в тава, покрита с хартия за печене и печете в умерена фурна до леко порозовяване.
Танче,перфектни бисквитки,с неповторим есенен аромат,а в комплект с топло мляко с мед и канела са ммм,тотален разкош!Чудесно предложение!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеО, разкошни са, Танче! А си представям и ароматът, който се носи при печенето :) Пускам си кафенце и развихрям въображението си до кафе с бисквити, с твоите бисквити :)) Хубав ден!
ОтговорИзтриванеИ аз искам като малчуганите - бисквитки с това чудно мляко... Голямо изкушение си приготвила за всички сладколюбци, Танче, поздрави! :)
ОтговорИзтриванеИ с чай и с мляко и с кафе бих искала да ги пробвам:) Разкошни са! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМомичета, много благодаря за милите думи. Успешна и усмихната седмица!
ОтговорИзтриванеИ аз бих искала да ги пробвам! Изглеждат много вкусни и ароматни!
ОтговорИзтриване