Не веднъж съм споменавала, че обожавам извара. Обичам я в сладък и солен вариант. А тези кюфтенца не правя за първи път. Всички в къщи много ги харесваме, стават бързо и са много вкусни.
500 гр. кашкавалена извара
1 яйце
сол на вкус
2 с.л грис
1 морков настърган на ситно ренде
кимион
черен пипер
грис за овалване
Омесете изварата с яйцето, настъргания морков, гриса и подправките. Ако желаете може да добавите и други подправки по ваш вкус. От така получената смес оформете кюфтета, които оваляйте в грис и изпържете в загрята мазнина. Аз ги пържа в тефлонов тиган и слагам съвсем малко олио, но ако според вас е нужно след това може да ги поставите върху кухненска хартия за да се отцедят от излишната мазнина.
Не съм опитвала,но звучи интересно предложението ти,Танче!Пожелавам успешна нова седмица!
ОтговорИзтриванеРоси, наистина е интересно и нестандартно. Хубав ден!
ИзтриванеЧетох наскоро, че в България правим кюфтенца от какво ли не и ето го поредното доказателство. Чудни са, Таничка, поздрави! :)
ОтговорИзтриванеГери, като се замисля, наистина правим кюфтета от всичко. Радвам се, че ти харесват. Спорен ден!
ИзтриванеНапоследък се заглеждам във всякакви кюфтенца, но такива срещам за пръв път, а звучат и изглеждат много вкусно! Страхотна рецепта! Прекрасна нова седмица, Танче!
ОтговорИзтриванеКате, в интернет има много и все различни рецепти за такива кюфтета. Надявам се да пробваш. Целувки!
ИзтриванеТанче, и аз като други, въобще не съм си помисляла кюфтета от извара да станат :) Но пък е добро предизвикателство. Мерси за идеята!
ОтговорИзтриванеХубава седмица! Поздрави!
Дано да те предизвикам, Албенче. Усмихнат ден ти желая!
Изтриване