Започна и моята коледна магия. Блогпространството вече е изпъстрено с много красиви снимки, оригинални коледни идеи и аромати. Започвам малко по-късно, но времето ме притиска. Представям ви едни изключително вкусни сладки, бързи за приготвяне, мекички и ароматни.
1ч.л канела
2 с.л какао
1/2 ч.л индийско орехче
1/2 ч.ч кафява захар
1/2 ч.ч бяла захар
200 гр. овесени ядки
1/2 ч.ч нарязани орехи
1 яйце
1 п. бакплувер
125 гр. масло
3 ч.ч брашно
Тези сладки се правят по бързата процедура. Смесвате всичко в една голяма купа, като маслото се разтопява. След като замесите лепкаво тесто го оставяте в хладилника за 1 час да стегне.
След като тестото е стегнало с помощта на супена лъжица правите купчинки върху тава покрита с хартия за печене. Слагате в предварително загрята на 200*С фурна и печете до порозовяване на краищата.
А тези красиви ябълки са ги правили малките юнаци в детската градина. Това е първото нещо изработено от тях и аз исках да го споделя с вас.
Те свен че се правят по бързата процедура, май така се и хапват, Танче. Като гледам и чета колко са вкусни само... :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихнат ден от мен!
Гери, наистина свършват за отрицателно време. Прекрасен ден, мила!
ИзтриванеПродуктите за бисквитките са ми страшно по вкуса ... чудесни са Таня!
ОтговорИзтриванеА ябълките които са направили мълчуганите са идеални натурални ароматизатори :)
Поздрави и хубава вечер!
Дани, много мило. Поздрави!
ИзтриванеНаистина Коледна магия е тук! Ябълката, изработена от децата е много красива и е много мил подарък! Сладките са вкусни, и аз си дръпвам една с кафето! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате, почерпи се.Благодаря ти. Целувки!
ИзтриванеЗдравейте Таня, страхотни сладки вече ги опитахме! Имах една чуденка и исках да се допитам до вас, дали тиквата може да се замени с дюли тъй като вкъщи в момента имаме доста от тях, а и те също са ароматни.
ОтговорИзтриванеЗдравей, Мария. Само ако знаеш как ме зарадва, радвам се, че сладките са ви харесали. А относно дюлите, мисля, че ако използваш пюре от дюли ще се получи много вкусно. Само те съветвам да следиш консистенцията на тестото, защото те са по сочни, когато се сварят. Поздрави и усмихнат уикенд.
Изтриване