Тази година си имам трима ученика и ми е все по трудно да им правя разнообразна закуска. След като Питките с овесени ядки и Пълнозърнестите содени хлебчета им са едни от любимите неща за хапване, тези питки бяха посрещнати с охота и свършиха бързо, бързо.
източник: тук
2 яйца
1 ч.ч кисело мляко
1 ч.ч олио
1 ч.л сол
1п. бакплувер
1 ч.ч вода
щипка копър
пълнозърнесто брашно за меко нелепкаво тесто ( на мен ми пое около 1 кг.
за плънката:
200 гр. извара
50 гр. сирене
1 щипка копър
Отделете жълтъка на едното яйце за намазване на питките. Останалото яйце и белтъка смесете с киселото мляко и олиото. Разбъркайте. В една чаена чаша вода сложете солта и бакплувера. Добавете ги към млечната смес. Следва брашното на порции, до получаване на меко, нелепкаво тесто.
От него късайте малки топки, колкото яйце. Разстелете с точилка или ръка и сложете по средта на всяка от плънката. Загърнете и притеснете краищата. Намажете с отделения жълтък и поръсете с ленено семе, сусам, овесени ядки. Наредете в тава, предварително покрита с хартия за печене и пъхнете в предварително загрята на 200* фурна. Печете до леко зачервяване на краищата.
Чудесни, Таничка!
ОтговорИзтриванеРазкошни Танче !
ОтговорИзтриванеПоздрави !