понеделник, 29 юли 2019 г.

Шоколадов кейк с халва







източник: Framar
3 яйца
1 чаена чаша захар
120 грама слънчогледова халва
3 супени лъжици заквасена сметана
3 супени лъжици какао на прах
100 грама масло
1 чаена чаша брашно
1 п. бакплувер





Настържете халвата с помощта на ситно ренде.Смесете я с какаото.
Разбийте яйцата със захарта до побеляване и към тях прибавете размекнатото масло, без да прекратявате процеса на разбиване.
След това добавете сместа от халвата с какаото, разбъркайте.
Ред е на сметаната, отново бъркате.И накрая брашното с набухвателя. Разбийте всичко до получаването на гладка смес, която изсипете в покрита с хартия за печене правоъгълна форма за кекс.
Изпечете кекса в предварително загрята до 180 градуса фурна.








1 коментар: