петък, 9 август 2019 г.

Мокър кейк със сладко от вишни




      
         Предлагам ви вариант чрез който може да разнообразите поднасянето на любимият ви кекс. Може да използвате своя рецепта за блата, а също така и друг вид сладко, но ако заложите на вишни няма да сгрешите.





източник;
        4 яйца
     1ч.ч  захар
     2ч.ч чаши брашно
     1/2ч.ч олио

     1/2 чаша прясно мляко + 1 чаша  подсладено прясно мляко (за сиропиране) 
     1 п. бакплувер
     200 мл сладкарска сметана
     сладко от вишни





  
    


      Разбийте яйцата заедно със захрта. На тънка струйка добавете олиото, а след това и прясното мляко. Размесете брашното с бакплувера и ги добавете към яйчната смес. Разбъркайте и изсипете тестото в  правоъгълна тавичка с размери 30х18см, която предварително  сте покрили с хартия за печене.

     Изпечете блата в предварително загрята на 180* фурна. Проверете готовноста с помощта на клечка.

     Оставете сладкиша да се охлади. Извадете го внимателно от формата. Почистете тавичката и изсипете  сладкото от вишни. Ако е прекалено гъсто, може да го разредите с малко водичка.    При мен не се наложи.

     Върнете  блата върху сладкото, сиропирайте с подсладеното прясно мляко, което предварително сте затоплили.

     Накрая намажете сладкиша с разбита сладкарска сметана. Задължително оставете десерта да престои поне 5-6 часа, за даможе сладкото да напои.





1 коментар: