за крема:
500мл. сладкарска сметана
375гр. крем сирене
карамелен топинг
пудра захар на вкус
2 ванилии
за карамеления сос:
200мл. сметана (предварително затоплена)
200гр. захар
щипка сол
100 гр. масло
4 пакета бисквити Petit Beurre
Започваме с карамеления сос. В тенджера сложете половината захар и я поставете на котлона. Изчакайте захарта да се разстопи и на части добавяйте останалата захар. Разбърквайте внимателно. Внимавайте захарта да не прегори. Отдръпнете от огъня и добавете затоплената сметана. Бъдете предпазливи, защото в този момент сместа ще пръска, да не ви изгори. Върнете тенджерата на котлона, добавете маслото, щипка сол и бъркайте до получаване на гъст сос. Отдръпнете и оставете сместа да изстине.
За крема разбийте сметаната, добавете ванилията и крем сиренето. След това сложете карамеления сос, като предварително отделите малко за покриване на тортата. Соса трябва да е студен, защото рискувате сметаната да се втечни. Разбивате всичко с миксер. Тъй като соса е сладък, накрая добавете пудра захар на вкус.
В подходящ съд нареждате бисквити и покривате с крем. Така процедирате до свършване на продуктите. Отгоре намазвате с крем и поливате с отделения карамел. Слагате тортата в хладилника за 24 часа.