Повечето от вас вече са публикували прекрасни рецепти с риба за днешния празник. И аз да не остана по назад се включвам с нещо бързо, лесно и изключително вкусно.
На всички именници искам да пожелая много здраве, щастия, късмет и сбъднати мечти. Наздраве!
филе от скумрия
3 глави червен лук
за марината:
сока на един лимон
1 с.л дижонска горчица
1 скилидка чесън
щипка сол
джинджифил колкото орех ( настърган)
черен пипер
олио или зехтин
нарязан на ситно магданоз
От посочените продукти направете марината и покрийте филетата с нея. Оставете няколко часа в хладилника да се мариноват. След това нарежете червения лук на шайби. Покрийте тава с хартия за печене. Изсипете лука, а върху него наредете маринованите филета. Наръсете с още малко мазнина и печете в умерена фурна.
Резядка с маслини и орехи
Не давам точни пропорции на резядката, сложете от продуктите толкова, колкото искате или добавете нещо и от себе си. Задължително обаче оставете готовия дип малко в хладилника, за да може орехите и маслините да пуснат собствената си мазнина и аромат.
500 гр. извара
почистени и нарязани маслини
смлени орехи
1 скилидка чесън
копър
сол
черен пипер
зехтин
магданоз
Разбъркайте всичко до еднородност и приберете в хладилника.
В голяма чиния сервирайте филето, резядката поставена върху канапе от ръжен хляб и отделно аз сервирах със зелева салата, но вие може да използвате и друга.
Вкусна и ароматна рецепта за днешния празник си направила! Аз още нищо, но до довечера има време. :)
ОтговорИзтриванеВесело изкарване и поздрави!
ау, на разядката съм тук! И на рибката! Страхотни предложения! Честит Никулден, мила! Здраве и щастие!
ОтговорИзтриванеТаничка, чудно предложение за скумрийка, ще се пробвам някой път. Сърдечни поздрави и весел празник! :)
ОтговорИзтриванеМомичета, много ме радвате с вашите коментари. Искрено ви благодаря. Прегръдки поздрави!
ОтговорИзтриване