Никога не я бях приготвяла, но помня вкуса и от детските години, много често ни я даваха за следобедна закуска в градината. По принцип когато чуя баница, винаги си я представям със сирене, затова и вкъщи така си я правя. Но този път реших, че ще изненадам децата с нещо различно, пък и отдавна си бях набелязала рецептата в една книжка за детско хранене.
1 пакет кори
1/2 пакетче масло
1 л. прясно мляко
4 яйца
1ч.ч захар
1 ванилия
Взимате две кори и ги разстилате върху намазнена правоъгълна тавичка. Останалите кори ги смачквате на топка като розички и ги нареждате една до друга. Нарязаното на парчета масло се поставя върху всяка от розичките и се слагат да се запекат до порозовяване.
През това време разбивате яйцата, млякото, захарта и ванилията. Изсипвате яйчната смес върху леко изстиналите кори и допичате баницата за около 20 мин, на 190*С.
Веднага си отмъквам едно парче!Хубав ден!
ОтговорИзтриванеНати, да ти е сладко!
ИзтриванеИ аз не съм приготвяла, но май не съм и опитвала. А съм страшно любопитна, на няколко пъти й се каня. Чудесно изглежда твоята, Таничка!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави! :)
Гери, опитай я. На нас ни хареса много. Поздрави!
ИзтриванеИ аз я помня, но май не съм я приготвяла, като че ли. Наистина е много вкусна. Твоята е неустоима! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате, благодаря ти, мила! Усмихнат ден!
Изтриване