събота, 25 февруари 2017 г.

Питки с овесени ядки и сирене









            Направо се топят в устата. Много мекички, вкусни, лесни и идеални за съботна или неделна закуска. Насладете им се.






1 п. финни овесени ядки ( 200гр.)
2 к.ч прясно мляко (студено)
1к.ч олио
2 ч.ч брашно
200 гр. сирене
1п. бакплувер
3 яйца
щипка сол




          В купа сложете овесените ядки, прясното мляко и олиото. Разбъркайте и оставете около 30 мин. да се накиснат ядките. Разбийте яйцата, сложете настърганото на едро ренде сирене и добавете щипка сол. Изсипете яйчната смес при ядките и разбъркайте. Накрая сложете брашното, смесено с бакплувера. Замесете, меко и лепкаво тесто.
         В чинийка сложете малко олио и с намазнени ръце оформете питки. Поставете в тава покрита с хартия за печене и поръсете със сусам. Печете на 200* до зачервяване. След като ги извадите покрийте за кратко с кърпа. От тази смес стават 10-11 питки.



6 коментара:

  1. Сигурна съм,че за секунди са изчезнали...Браво!

    ОтговорИзтриване
  2. Любими са ми всякакви варианти на питки със сирене :)

    ОтговорИзтриване
  3. АЗ ги правя с кис.мляко и добавям чубрица.Стават уникални и много вкусни!

    ОтговорИзтриване
  4. Ооо, и аз ще пробвам твоят вариант.
    Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря за рецептата! Днес направих, станаха просто чудесни!

    ОтговорИзтриване