понеделник, 16 март 2015 г.

Орехов сладкиш





                



              5 яйца
           1 ч.ч захар
           2 с.л какао
           2 с.л брашно
           2 с.л галета
           1 ч.ч смлени орехи



        Отделете белтъците от жълтъците. С половината пудра захар разбийте жълтъците на гъст крем. Към тях прибавете предварително смесените брашно, галета, какао и орехи. Разбъркайте внимателно. Белтъците разбийте на сняг с останалата пудра захар и лъжица по лъжица ги добавете към жълтъчната смес, като бъркате от центъра към върха, за да може тестото да остане въздушно. Изсипете го в тавичка,  дъното на която сте покрили с намаслена хартия за печене. Стените на формата не намаслявайте. Тавата трябва да бъде с размери 22 см. в диаметър. Печете на 180*С в предварително загрята фурна. След като изстине сладкиша, поръсете с пудра захар или полейте с разтопен на водна баня шоколад.


14 коментара:

  1. Това е май е нещо като сладкиша "Фалшив гараш", който съм приготвяла и е прекрасен! Таничка, поредното вкусно изкушение при теб, появявай се по-честичко, за да ни радваш. :)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, много ти благодаря, много мило. Прегръдки

      Изтриване
  2. Танче,каква чудна салодст ни предлагаш отново,харесва ми колко е пръхкав блата!Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  3. Как обичам точно такъв тип сладкиши, Танче! Затова и аз ще се почерпя :)
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Танче, поредният разкош ни поднасяш и аз вече не мога да устоя:). Великолепие! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Таничка, страхотен сладкиш! Изглежда толкова пухкав и вкусен! Придърпвам си парченце :) Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
  6. Таня, наистина изглежда страхотно! Поздрави и комплименти и от мен!

    ОтговорИзтриване