1 ч.ч захар
2 с.л какао
2 с.л брашно
2 с.л галета
1 ч.ч смлени орехи
Отделете белтъците от жълтъците. С половината пудра захар разбийте жълтъците на гъст крем. Към тях прибавете предварително смесените брашно, галета, какао и орехи. Разбъркайте внимателно. Белтъците разбийте на сняг с останалата пудра захар и лъжица по лъжица ги добавете към жълтъчната смес, като бъркате от центъра към върха, за да може тестото да остане въздушно. Изсипете го в тавичка, дъното на която сте покрили с намаслена хартия за печене. Стените на формата не намаслявайте. Тавата трябва да бъде с размери 22 см. в диаметър. Печете на 180*С в предварително загрята фурна. След като изстине сладкиша, поръсете с пудра захар или полейте с разтопен на водна баня шоколад.
Това е май е нещо като сладкиша "Фалшив гараш", който съм приготвяла и е прекрасен! Таничка, поредното вкусно изкушение при теб, появявай се по-честичко, за да ни радваш. :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Гери, много ти благодаря, много мило. Прегръдки
ИзтриванеТанче,каква чудна салодст ни предлагаш отново,харесва ми колко е пръхкав блата!Сърдечен поздрав!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти ,Роси. Поздрави и на теб!
ИзтриванеВкусничко!
ОтговорИзтриванеНали! Прегръдки!
ИзтриванеКак обичам точно такъв тип сладкиши, Танче! Затова и аз ще се почерпя :)
ОтговорИзтриванеХубава седмица!
Да ти е сладко Албенче!
ИзтриванеТанче, поредният разкош ни поднасяш и аз вече не мога да устоя:). Великолепие! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКатенце, искрени благодарности!
ИзтриванеТаничка, страхотен сладкиш! Изглежда толкова пухкав и вкусен! Придърпвам си парченце :) Поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеПридърпай си, Люси. Хубав ден!
ИзтриванеТаня, наистина изглежда страхотно! Поздрави и комплименти и от мен!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, Нати.
Изтриване