Наситен шоколадов
вкус, влажна текстура, истинско съвършенство. Така бих определила този сладкиш,
който попадна право в сърцето ми.
Ако решите да го приготвите имайте предвид, че кейка не е много сладък, наподобява вкуса на черен шоколад, така любим за мен. Затова ако желаете да е по сладък може да замените меда със захар или да увеличите количеството му.
За мен така е идеален.
4 яйца
1/2 ч.ч. мед
1/2 ч.ч. какао
1п. бакплувер
1 ч.ч смлени бадеми
Разбийте яйцата и меда с помощта на миксер, докато удвоят обема си (около 2-3мин). Прибавете какаото, бакплувера и смлените бадеми. Разбъркайте отново за кратко и изсипете тестото във форма с падащи стени и с размери 24 см в диаметър, която предварително сте покрили с хартия за печене.
Пъхнете в загрята на 170 * фурна. Печете около 35 мин.
Уникални кулинарни рецепти! Благодарим Ви, уважаеми, че споделихте тази радост с нас!
ОтговорИзтриванеПоздрави от "Готвим с Любов" team ! 👨🍳🍲☆