четвъртък, 14 март 2013 г.

Пилешка супа със спагети








                 Винаги когато правя пилешка супа я приготвям със спагети, защото ми харесва по-наситеният вкус, доколкото фидето някак ми се губи. Прибавянето на спагетите го знам от баща ми. Всички си приготвяте супички в къщи и рецептата не непозната, но аз реших да я публикувам.




              2 пилешки бутчета предварително сварени и обезкостени
         1 морков
         1 глава лук
         1/2 връзка магданоз
         няколко листа кервиз
         чубрица
         риган
         спагети, начупени на парченца
         малко зехтин
         сол на вкус
 за застройката:
        
         1 жълтък
         300 гр. кисело мляко  

      Във малко зехтин запържвате леко ситно нарязания кромид лук и настърганият морков. След това добавяте прецедения бульон от пилето и допълвате съда с вода. Посолявате леко и изчаквате да заври. Добавяте спагетите и нарязаното на малки парчета пиле. След като спагетите са готови я застройвате. За целта разбивате млякото със жълтъка и ги слагате на котлона да заврят, като непрекъснато бъркате. Започвате да прибавяте от супата малко по малко и продължавате да бъркате. След това млечната смес я прехвърляте при супата. Разбърквате и връщате за кратко на котлона. Добавяте ситно нарязаният магданоз и кервиз, чубрицата и ригана и пробвате за сол.

              

2 коментара:

  1. Толкова познати рецепти публикувах напоследък, а се оказа, че всички ги приготвят различно. Както и сега с твоята рецепта е същото. Прекрасно е да записваме в блоговете си рецептите, които харесваме, дори и да са много популярни. Супичката е страхотна!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, нали знаеш, че двама готвачи с едни и същи продукти правят две различни на вкус ястия. Така се получава и с нас. Благодаря ти и лек ден!

      Изтриване