сряда, 6 март 2013 г.

Моята (не)сполучлива орехова торта

    






                  Преди известно време в една игра си спечелих книга на Джулия Чайлд. Скоро я преглеждах за пореден път и си избрах една орехова торта. Набавих си нужните продукти и започнах да я приготвям. Тестото за блата ми се видя с малко брашно, но не добавих допълнително. Сложих го да се пече и крайният резултат беше плачевен. От блата абсолютно никога нямаше да мога да изкарам два такива и каквото и да правих това, което беше в тавата нямаше да заприлича на торта. Не ми се искаше да го хвърлям, защото ме беше яд за орехите. Затова забърках един крем, натроших подобието на блат, изсипах един пакет какао и малко  инстантно кафе и го разбърках. Покрих продълговата форма за кекс със свежо фолио и изсипах половината от сместа, сложих един ред бисквити и ги покрих с другата половина. Оставих в хладилника да се охлади.
          Получи се една много добра на вкус бъркана орехова торта. Мъжът ми я постави в топ 3, и каза, че ако сега ме накара да я направя отново, няма да мога да я докарам със същият вкус :)
           Рецепта няма да пиша, защото едва ли някой ще иска да си я приготви. Скоро не ми се беше случвало да имам такава издънка, но това по принцип не ме притеснява. Затова и правя тази публикация, защото наред с всичко, което публикувам и се е получило има и неща, които не стават.  

  

4 коментара:

  1. Това ли е издънката?! Ако може за мен едно голямо парче! Знам, че е страхотна на вкус и ако не споделяме приключенията около приготвянето направо си го приемам това за външен вид, изглежда неустоимо!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Кате! Щом ти харесва се почерпи макар и виртуално. Хубав ден ти желая.

      Изтриване
  2. Няма как човек да има единствено успехи. А дано да имаме повече (не)успехи като твоята торта - изглежда и звучи страшно вкусна. Аз пък бих я опитала и то с удоволствие.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване