четвъртък, 4 април 2013 г.

Ябълков щрудел







  
           
           Отдавна отлежава в папката за публикуване, и ето, че дойде и неговият ред. Като рецепта и начин на правене не се различава от останалите. Често правя щруделчета, защото децата много ги харесват



            Не мога да ви дам точни мерни единици, защото винаго го правя на око, затова ще действам с приблизителни такива.

            1п. кори за баница
            1/3ч.ч захар
            2-3 с.л галета
            шепа счукани орехи
            1к.л канела
            сока от половин лимон
            около 1 кг. ябълки




         Ябълките се обелват и настъргват. Поръсват се със захарта, галетата, орехите, канелата и сока от лимона. Всичко се обърква добре. Корите се разстилат. Взимате една кора, напръсквате я леко с олио и я покривате с друга кора. На късата страна на кората слагате няколко лъжици от плънката, загъвате краищата и завивате на руло. Нареждате рулцата в предварително намаслена тава и след като сте готови печете в предварително загрята фурна на 180*С. Когато  извадите щрудела, още топъл го поръсвате с пудра захар.   

   

2 коментара:

  1. Поредното ябълково изкушение. Чудесен щрудел си приготвила, Таничка, нямам съмнение, че е много вкусен.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване