вторник, 9 април 2013 г.

Печено пиле с лимон, чесън и мащерка










                 Рецептата за това пиле гледах наскоро в предаването Бързо, лесно и свежо с Дона Хей. Получи се с превъзходен вкус, който според мен му придаде лимона. Единственото, което промених, е че освен със зехтин, намазах пилето и  с червен пипер.





                     1 пиле
              1 лимон
              3-4 скилидки чесън
              няколко стръка мащерка
              зехтин
              червен пипер
              сол

       
                Измивате и почиствате добре пилето. Слагате го в тавичка и го намазвате със зехтин, червен пипер и сол. Под пилето слагате мащерката,а вътре в него слагате 1/4 от лимона и 1-2 скилидки чесън, който е необелен. Отделно в тавата нареждате останалият лимон и чесън, добавяте още малко зехтин и слагате пилето да се пече на 180-200*С, като когато започне да хваща коричка, през около 10 мин. го поливате със соса от тавата. Ако мислите, че ще прегори кожата, просто го покривате с фолио.


8 коментара:

  1. Е, как само ми се прииска да грабна едното бутче, може и двете, но да не ставаме алчни :)
    Чудесно пиленце си сервирала на семейната трапеза, Таня.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Федорка, грабни си и двете, щом ти харесва. Благодаря ти за милите думи, и много се радвам, че намина през тук. За мен това е чест. Усмихнат ден!

      Изтриване
  2. Таничка, направо си го разкрасила това пиленце. Кооолко вкусно изглежда, думи нямам...
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Ох, това вкусно пиленце! Неустоимо е приготвено, поднесено и снимано! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, много ме радваш с твоите думи. Благодаря ти и пролетен ден!

      Изтриване
  4. Невероятно изглеждащо пиле - сочно и с апетитен загар!
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване