Рецептата за това пиле гледах наскоро в предаването Бързо, лесно и свежо с Дона Хей. Получи се с превъзходен вкус, който според мен му придаде лимона. Единственото, което промених, е че освен със зехтин, намазах пилето и с червен пипер.
1 пиле
1 лимон
3-4 скилидки чесън
няколко стръка мащерка
зехтин
червен пипер
сол
Измивате и почиствате добре пилето. Слагате го в тавичка и го намазвате със зехтин, червен пипер и сол. Под пилето слагате мащерката,а вътре в него слагате 1/4 от лимона и 1-2 скилидки чесън, който е необелен. Отделно в тавата нареждате останалият лимон и чесън, добавяте още малко зехтин и слагате пилето да се пече на 180-200*С, като когато започне да хваща коричка, през около 10 мин. го поливате със соса от тавата. Ако мислите, че ще прегори кожата, просто го покривате с фолио.
Е, как само ми се прииска да грабна едното бутче, може и двете, но да не ставаме алчни :)
ОтговорИзтриванеЧудесно пиленце си сервирала на семейната трапеза, Таня.
Федорка, грабни си и двете, щом ти харесва. Благодаря ти за милите думи, и много се радвам, че намина през тук. За мен това е чест. Усмихнат ден!
ИзтриванеТаничка, направо си го разкрасила това пиленце. Кооолко вкусно изглежда, думи нямам...
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Гери, много ти благодаря мила! Слънчев ден!
ИзтриванеОх, това вкусно пиленце! Неустоимо е приготвено, поднесено и снимано! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате, много ме радваш с твоите думи. Благодаря ти и пролетен ден!
ИзтриванеНевероятно изглеждащо пиле - сочно и с апетитен загар!
ОтговорИзтриванеПоздрави :)
Благодаря ти, Зори!
Изтриване