неделя, 9 юни 2013 г.

Печена скумрия с лимон и босилек











                Здравейте, вече съм тук. Отдавна не съм влизала, но се борихме с гадните пролетни вируси и за съжаление пак стигнахме до болница. Сега да не казвам голяма дума сме добре, но то гаранция никога няма. Дано от тук на сетне да ги преодоляваме по леко нещата.
                Та да си дойда на думата. Тази скумрийка я приготвих още преди да ни хоспитализират, и сега дойде и нейният ред. Не е нещо особено, но така приготвена се харесва много повече, от колкото пържена.






                    3 скумрии
             половин лимон
             сол на вкус
             черен пипер на вкус
             малко босилек
             зехтин


                Почистената и  измита скумрия разполовете на две половини. Овкусете с черен пипер и сол и наредете филетата в тавичка покрита с хартия за печене. Поръсете със зехтин, сока на половин лимон и малко босилек. По добре да използвате пресен босилек, но аз нямах и затова я направих със сух. Поставете тавата на 200*С и печете до готовност.


5 коментара:

  1. Таничка, ухае на море при теб... Много вкусна рибка! Дано вече да сте здрави и само усмихнати дни занапред.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, благодаря ти за пожеланията, дано ни застигнат. Прегръдки!

      Изтриване
  2. Танче, дано вече да сте много здравички и никакви вируси повече! И ние стигахме до болница с Дребосъчето, но дано и при нас вече няма такива неща. Рибката е чудна, вкусна, свежа и много подходяща за сезона! Прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, пожелавам ти да сте много здрави и никога да не ви се налага да сте в болница. Радвам се, че ти харесва рибата. Усмихнат ден!

      Изтриване