понеделник, 19 май 2014 г.

Спаначен огретен









          1 кг. спанак
        300гр. извара
        1 глава лук
        2 с.л олио
        2 скилидки чесън
        4 яйца
        2 с.л брашно
        сол
        индийско орехче
        черен пипер
        200 мл. прясно мляко
        50 гр. кашкавал

         Запържете нарязаните на ситно лук и чесън. Добавете почистения, измит и нарязан спанак. Задушете до омекване на спанака. 
         Разбийте яйцата с брашното. Добавете подправките и сол. Следва изварата и прясното мляко. Разбъркайте до хомогенност и добавете спаначената смес. Изсипете в намаслена тавичка и печете на 180-200*С. Извадете от фурната и поръсете с настърган кашкавал. Допечете до златисто.




6 коментара:

  1. Много ми е на сърце това ястие,Танче!Много,ама много апетитно си го приготвила!Пожелавам ти хубава празнична седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, много ти благодаря за милите думи. Прегръдки, другарче!

      Изтриване
  2. Много харесвам такива зелени ястия, Танче! Ще пробвам с индийско орехче и аз, вероятно чудесно допълва вкуса на спанака! Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Албенче, наистина с индийско орехче се получава интересен вкус. Хубав ден!

      Изтриване
  3. Ех, Таничка, зеленийките са ми сред любимите ястия, а твоето предложение, безспорно ме подканя:). Прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че съм те вдъхновила, Кате. Прекрасен уикенд ти желая!

      Изтриване