сряда, 10 септември 2014 г.

Пълнени чушки по градинарски















         6-8 чушки
         2 тиквички
         2 домата
         1 глава кромид лук
         1к.ч ориз
         1/2 к.ч доматен сик
         сол
         джоджен
         черен пипер
         олио




         Задушете нарязаният лук в мазнината. Едната тиквички настържете на едро ренде, а другата нарежете на кубчета. Добавете ги към лука и след това сложете и почистеният ориз. Оставете всичко да се задуши, като преди това добавете и малко вода. Накрая добавете единият нарязан на ситно домат. Подправете със сол и джоджен на вкус. Напълнете чушките, наредете ги в тавичка. Залейте с гореща вода и сос от другия настърган домат и к.ч доматен сос. Запечете.


16 коментара:

  1. Много любими ми са,точно тези...постните и богати на зеленчук......Разкошни снимки,Таня!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудно ястие, голяма вкусотия и красива презентация! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Колко обичам, Танче! :) Но вкъщи ги правим с другия сорт чушки, които са тъмнозелени, а после почервеняват. Ама не им знам името...
    Твоите изглеждат чудесно! Да ви е много сладко вкъщи! Поздрави, Таничка. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Предпочитам ги пред тези с кайма, особено сега, в сезона на пресните зеленчуци! Изглеждат толкова апетитно (колкото и са!)
    Приятни почивни дни, Таня!

    ОтговорИзтриване
  5. Много апетитни и по мой вкус чушки, Танче! Не остана и следа от обядването ми, пак огладнях...
    Усмивка от мен :)

    ОтговорИзтриване
  6. Танче,нали знаеш,че всичко при теб е и по мой вкус и не бих отказала от тази пъстра,ухаеща на дом,уют и есен гозба!Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ех, Роси, само ако знаеш как ме радват думите ти. Прекрасна си!

      Изтриване
  7. Танче, чушките ги ям във всички възможни варианти и сега им е сезона, така че непременно ще опитам и твоя :) Изглеждат много апетитни! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам, че ти харесват, Люси. Прекрасен ден, мила!

      Изтриване