вторник, 17 май 2016 г.

Панакота с кисело мляко и боровинки











            източник: Рецепти за здраве

        240 мл. кисело мляко
        240 мл. прясно мляко
        5 с.л подсладено кондензирано мляко
        30 мл. вода
        1 п. желатин
        боровинково сладко и замразени боровинки



            Смесете желатина с водата и оставете сместа за 10 мин. на страни.
            Разбийте киселото мляко, 1/2 к. ч от прясното мляко и подсладеното кондензирано мляко. Сложете останалото прясно мляко на котлона да къкри, като не бива да завира. Добавете към него водата с желатина и разбъркайте до разтварянето на желатина. Не трябва да допускате завиране, защото сместа няма да се желира. Махнете от котлона и добавете към киселомлечната смес.


            Сложете купата със сместа в ледена вода и бъркайте докато стане гладка. Ако има бучици от желатина прецедете.
         Разпределете в купички или чаши и оставете в хладилника за най-малко 2 часа. Извадете 10-15 мин. преди сервиране и отгоре сложете една лъжица боровинково сладко и поръсете с малко замразени боровинки, ако имате.


5 коментара:

  1. Танче, радвам се да видя някоя нова вкусотия от теб! Обичам всички видове панна кота, а комбинацията с боровинки е класика! Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  2. Отговори
    1. И се радвам, че се появи след това голямо отсъствие, давай все така!

      Изтриване