Горещо ви препоръчвам тези малки бижута. Моите хора са влюбени в тях- ароматни и топящи се в устата, а и продуктите, с които се правят са само три. Обичам такива рецепти.
125гр. масло на стайна температура
6 с.л с връх брашно
2/3 ч.ч едро нарязани орехи
за овалване:
2с.л захар
1с.л канела
Към маслото добавете брашното и с ръце замесете тесто. Добавете орехите и омесете още веднъж. От тестото оформете топчета с големината на орех. Наредете ги в тавичка покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 200* фурна до зачервяване. Още топли оваляйте в канелената захар. Аз след като ги овалях в канелата, ги овалях още веднъж само в захар. Имайте предвид, че са ронливи и трябва да бъдете внимателни при овалването им. От тази смес излизат 22 топчета.
Танче, много лесни и ефектни орехови топчета ни поднасяш. Ще ги пробваме :)
ОтговорИзтриванеАни, много ще се радвам ако ти харесат. Поздрави!
ИзтриванеИзглеждат страшно апетитни, Танче! Браво! Грабвам си едничка! Поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Люси!
ИзтриванеИ аз ги харесах, давай ги насам!
ОтговорИзтриванеДа ти е сладко, Веси. Прегръдки!
Изтриване