понеделник, 12 август 2019 г.

Сладкиш " Дамски каприз"







          Продължавам с рецепти от страите тефтери. Изключително популярен сладкш, който повечето от вас са приготвяли вече. Днес ви представям моят вариант.









       4 яйца
      1ч.ч. захар
      1к.ч олио
      1к.ч прясно мляко
      1ч.ч брашно
      1п. бакплувер
      1п. ванилия
      щипка сол
      6 с.л захар за белтъчния сняг



        Отделете яйцата на жълтъци и белтъци. Жълтъците разбийте със захарта на гъст крем. Добавете олиото и млякото, като непреставате да разбърквате.Накрая сложете брашното, което предварително сте смесили с бакплувера и ванилията.  Изсипете тестото в кръгла форма с размери 18см в диаметър?. Пъхнете в предварително загрята на 180* фурна.  Печете до готовност, която може да проверите с помощта на клечка.
      Включете фурната на горе реотан.
      Изпеченият блат, още топъл намажете със сладко от кайсии. Може да го замените с друго по ваш избор.
      Белтъците разбийте с 6 с.л захар и щипка сол на гъст сняг. Изсепете върху сладкото и запечете глазурата до леко розово.

5 коментара:

  1. Върна ме в детството с този сладкиш. Толкова неустоимо изглежда при теб. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много много мой любим сладкиш от детството ми, но си го обичам и до днес. :) И това беше един от първите ми, тогава неуспешни все още, опити, когато бях дете. Кой да предположи, че белтъците се разбиват на сняг със захар (майка ми си го е знаела и не си го е записала в тефтера). И така накрая имаше омлет с белтъци върху блат. :)
    Хубав летен ден, Танче!

    ОтговорИзтриване
  3. Фантастично изглежда, Танче! Имаш ли ФБ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Можеш да ме намериш като Tatiana Belovska.
      Много бих се радвала.

      Изтриване
    2. Мда, намерих те:) Много си красива:)

      Изтриване