1ч.ч кисело мляко
1ч.л сода
3с.л мед
1ч.ч. захар
1к.л канела
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч олио
1п. бакплувер
за глазурата:
1/2 п. масло
3с.л какао
3с.л прясно мляко
3с.л захар
В голяма купа разбиваме яйцата със захарта на гъст крем. Добавяме меда, олиото, канелата.Разбъркваме. Следва киселото мляко смесено със содата бикарбонат. Накрая добавяме брашното и бакплувера. Изсипваме тестото в правоъгълна тава( предварително покрита с хартия за печене) с размери 24 на 20 и печем в предварително загрята на 180*С фурна.
За глазурата слагаме всички продукти в купа на водна баня и бъркаме постоянно до получаване на хомогенна смес. Поливаме студения блат с глазурата и украсяваме с орехи и сметана.
Колко яйца? :)
ОтговорИзтриванеВ рецептата няма яйца.
ОтговорИзтриванеТози сладкиш се прави без яйца. Пече се в малка тавичка и не е много висок, но пък е много вкусен. Хубав ден!
ОтговорИзтриване