понеделник, 17 април 2017 г.

Пухкави сладки с извара








               Честито Възкресение Христово
           Нека има мир и добрина в сърцата ни.

                  Тази година отново не се престраших да направя козунаци, но пък за сметка на това правих други запланувани неща, и днес ви представям едни пухкави и ароматни сладки, които още топли изчезват бързо.



източник: тук
4 яйца
500 гр безсолна извара
щипка сол
10 с.л захар
2 п. ванилия
1 п. бакплувер
2 ч.ч брашно
2 с.л прясно мляко
захар за поръсване
настъргана лимонова кора


       Разбийте яйцата със захарта, солта и ванилията. Добавете изварата и лимоновата кора. Разбъркайте и добавете брашното, което предварително сте смесили с бакплувера. Замесете меко и лепкаво тесто. С мокри ръце оформете топчета, които наредете в тава покрита с хартия за печене.



          Пъхнете във фурната ( предварително загрята на 200*) и печете до леко порозовяване. 




        Извадете тавата и намажете всяка сладка с помощта на четка с прясно мляко. Наръсете със захар и върнете за кратко във фурната- до получаване на златисто кафяв цвят.


3 коментара:

  1. Танче,
    чудесно Великденско предложение са и тези сладки.Винаги с традиционните великдески предложения за трапезата трябва да има и по нещо сладичко.Чудесно изглеждат.
    Честито Възкресение Христово ! Христос Воскресе !
    Мирни и благодатни празнични дни ! Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни са!!! А за козунаците хич не се притеснявай, направи си едно тесто, при месенето добавяй по малко олио, но не наведнъж. Втасване и готово. При Зиче има рецепта с едно втасване и са лесни. Честито Възкресение Христово! Благословен да е домът ви, Таничка!

    ОтговорИзтриване
  3. О, и с извара, обичам много такива сладки!
    Чудесно предложение!
    И хич не се притеснявай на козунаците, не са толкова трудни и сложни, колкото си мислят неопиталите да направят:)
    Сигурна съм, че ще се получат при теб прекрасни!

    ОтговорИзтриване