Винаги когато ходя в чужбина си купувам кулинарни списания и с помощта на Google преводач си превеждам рецептите, които ми харесат. Този бюрек ме привлече от пръв поглед, и не напразно, защото се превърна в любима наша закуско обяд- вечеря. Вкуса много наподобява на пататник, който всички обожаваме.
Насладете му се и вие.
3 яйца
2 ч.ч прясно мляко
3/4 ч.ч олио
1/2 глава кромид лук
3 сварени картофа
1ч.ч настъргано сирене
1/2 ч.ч настърган кашкавал
сол и черен пипер на вкус
4 броя Одрински кори(използвала съм от правоъгълните)
Разбийте яйцата заедно с олиото, след това добавете и прясното мляко. Разбъркайте добре. Сложете настърганите на едро ренде сварени картофи, настърганият лук, сиренето и кашкавала. Овкусете с черен пипер и сол. Завийте корите на руло и с нож ги нарежете на малки охлювчета с разстояние около 1 см. След това ги развийте и разпръснете. Целта е да се получат дълги ленти. Добавете корите към сместа и леко разбъркайте. Изсипете тестото в намаслена и набрашнена тавичка. Аз използвах правоъгълна форма с размери 30х20см. Печете на 200* в предварително загрята фурна до суха клечка( при мен около 35мин..
Чудесна идея за малък брой кори :)
ОтговорИзтриванеНаистина е така, Дани.
ИзтриванеУсмихнат да е денят ти.
Изглежда ми оглично, само моля за отговор на въпроса: Одрински кори - кръгли или правоъгълни, колко грама е общото им тегло?
ОтговорИзтриванеНати,използвала съм правоъгълни Одрински кори. В един пакет има осем броя кори, аз съм използвала половината от тях.
ИзтриванеПоздрави!
P.S Ще го коригирам в рецептата. Благодаря ти!
Благодаря, ще пробвам скоро!
ОтговорИзтриванеДнес изпробвах тази рецепта - топъл бюрекът е чудесен! Благодаря от сърце!
ОтговорИзтриванеТоваа не ми бе хрумвало - да си первеждам чужди рецепти с преводача в Гугъл, дет се вика "малко акъл, но навреме".
ОтговорИзтриване