Зимна магданозена супа
2 връзки магданоз
1 глава кромид лук
2с.л брашно
5-6с.л олио
1ч.л червен пипер
2 яйца
1ч.ч кисело мляко
фиде
сол и черен пипер на вкус
Нарязаният лук се запържва в сгорещеното олио. Прибавят се нарязаният на ситно магданоз, брашното и червеният пипер. Сместа се разрежда с около 4-5ч.ч вода( аз я слагам на око) и се вари десет минути на слаб огън. Добавя се и фидето и когато то е готово, супата се застройва с млякото и яйцата.
Застройката на супите аз правя по следният начин: в тенджерка сипвам млякото и добавям яйцата и след това разбивам хубаво с тел. Слагам на котлона и бъркам до завиране. Черпак по черпак сипвам от супата към застройката, като продължавам да бъркам и след това прибавям млечно-яйчната смес към супата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар