понеделник, 28 януари 2013 г.

                         

                            Супа от тиква


         Винаги съм приготвяла тиквата в сладък вариант. В последно време в кулинарните сайтове и блогове се появиха много рецепти за такава супа. Така се дойде до идеята и аз да пробвам. На мен лично много ми хареса, както и на Деан. Боян я опита и каза, че се е нахранил(хихихи). Другите двама мъже казаха, че е вкусна, но и малко странна.







           
           400гр. обелена и нарязана на кубчета тиква
       2 картофа
       1 морков
       1 резен целина
       1-2 скилидки чесън
       индийско орехче
       джинджифил
       черен пипер
       сол на вкус
       бучка масло
       прясно мляко
                 
            
               В тенджера слагате тиквата, картофите(обелени и нарязани на половина), моркова, целината и чесъна. Осолявате, добавяте вода колкото да покрие зеленчуците и варите до омекване. След това пасирате, добавяте маслото и подправките и накрая сипвате и млякото до добиване на гъстота, която на вас ви харесва.    

Няма коментари:

Публикуване на коментар