понеделник, 28 януари 2013 г.



                       Шоколадов мус



               Това е едно шоколадово изкушение, на което не мога да устоя. Вкъщи го приготвям и без повод, защото мъжа ми го обожава. На децата не го предлагам, тъй като яйцата не са преминали през термична обработка. Улеснява ме това, че се съхранява във фризера, а те там не бъркат. От  продуктите в рецептата се получава завидно количество мус, което пък е улеснение, ако ще посрещате гости. Може да го приготвите и един ден по-рано. Уверявам ви, че всички ще са впечатлени.








                 
           8 яйца
           150-200гр. пудра захар
           5 натурални шоколада
           500мл. сметана
           100гр. масло   

         
      Шоколада и маслото разтопяваме на водна баня. Разделяме белтъците от жълтъците, като последните разбиваме с половината пудра захар на гъст крем. Постепенно добавяме и сметаната. С останалата пудра захар разбиваме белтъците на сняг. След като шоколада се е разтопил го добавяме при жълтъците, като бъркаме с дървена лъжица или силиконова шпатула само в една посока. След като се смесят добре на тънка струйка добавяме тази смес към белтъците, като пак бъркаме внимателно и само в една посока. Покривате съда с прозрачно домакинско фолио и го поставяте във фризера. Преди сервиране може да го изкарате 15мин. по-рано.
      Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар