Шоколадов мус
8 яйца
150-200гр. пудра захар
5 натурални шоколада
500мл. сметана
100гр. масло
150-200гр. пудра захар
5 натурални шоколада
500мл. сметана
100гр. масло
Шоколада и маслото разтопяваме на водна баня. Разделяме белтъците от жълтъците, като последните разбиваме с половината пудра захар на гъст крем. Постепенно добавяме и сметаната. С останалата пудра захар разбиваме белтъците на сняг. След като шоколада се е разтопил го добавяме при жълтъците, като бъркаме с дървена лъжица или силиконова шпатула само в една посока. След като се смесят добре на тънка струйка добавяме тази смес към белтъците, като пак бъркаме внимателно и само в една посока. Покривате съда с прозрачно домакинско фолио и го поставяте във фризера. Преди сервиране може да го изкарате 15мин. по-рано.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар