вторник, 29 януари 2013 г.



                   Броколи със сметана и сиренца




          Никога до сега не ги бях приготвяла по този начин, но винаги има първи път, нали? Рецептата взех от блога на Диди- My Book, като измених някои неща. Диди, искрено ти благодаря за рецептата. Тази запеканка отива в графа редовно приготвяни.








             1 глава броколи
         150мл. сметана
         100гр. топено сирене
         150гр. краве сирене
         1 скилидка чесън
         копър- нарязан на ситно
         черен пипер
         100гр настърган кашкавал


               Във вряща и подсолена вода пуснете броколито за около 5 минути. Изкарайте ги и ги наредете в йенска тенджера или друг огнеоупорен съд, намазан с масло. Отделно направете сос от сметаната, топеното сирене, копъра, черен пипер на вкус, кравето сирене и нарязаният на ситно чесън. Добавете от бульона, където са вряли броколите и разбъркайте. Трябва да е малко по гъсто от таратор, както е писала и Диди. Поливате броколите със соса и отгоре наръсвате с кашкавала. Печете до зачервяването му.


Няма коментари:

Публикуване на коментар