вторник, 5 февруари 2013 г.

 

 

                       Кифлички със сирене

 

 

                          

     

  За тестото:
          1 кубче прясна мая
          100 мл. прясно мляко 
          1 кофичка кисело мляко
          3 яйца
          3-4 с.л олио
          1 к.л сол
          щипка захар
          сирене
          брашно за меко тесто

    
          В леко затопленото прясно мляко размийте маята и добавете щипка захар и около 1 с.л брашно, колкото да се получи рядка кашичка. Оставете на топло, за да може маята да шупне.
          В голям съд  пресейте брашното и направете кладенче по средата. Чукнете яйцата, добавете киселото мляко, олиото, лъжичката сол. Разбъркайте постепенно, като започвате от средата. След това сипете маята и накрая малко по малко добавяйте брашно до получаване на меко тесто. Доомесете хубаво. За по-лесно може да сложите тестото на набрашнен плот. Ще разберете, че тестото е готово, когато го натиснете с пръсти и видите, че то връща формата си.  
          Оставете го на топло да втаса (удвои обема си). След това разделете  тестото на няколко топки. Върху набрашнена повърхност  разточете една топка на кръгла кора с дебелина 3мм. С остър нож нарежете на триъгълници, като започнете от средата към края на кората. В широката част на всеки триъгълник сложете от натрошеното сирене и завийте към върха. Намажета ако искате всяка кифличка с разбит с малко олио жълтък. Прехвърлете ги в намазнена тава и печете в предварително затоплена фурна на 200*С. Преди да ги сложите да ги печете, може да ги изчакате половин час да втасат отново, но аз лично не съм ги чакала. 



 

    


Няма коментари:

Публикуване на коментар