понеделник, 11 февруари 2013 г.

 

 

  

                             Кюфтета на фурна



            Това е един бърз вариант на така обичаните от всички в моето семейство пържени кюфтета. Само че в този начин на приготвяне не се използва толкова много мазнина, което е добре от гледна точка на здравословното хранене и другото предимство е, че не висиш пред печката да пържиш и да се омирисваш на мазнина. Стават много вкусни и имат една лека хрупкава коричка.







            750 гр. кайма
        1 яйце
        2 филии хляб (предварително накиснат във вода или прясно мляко)
        кимион 
        черен пипер
        брашно за овалване
        3 с.л олио


               Размесвате каймата с отцеденият хляб, подправките, яйцето ( може да добавите и лук). В тава слагате хартия за печене, като я намазнявате с една лъжица олио. Овалвате кюфтетата в брашното и ги оформяте, нареждате ги в тавата и ги напръсквате с останалите две лъжици олио. Пъхате тавата в предварително загрята на 200*С фурна и ги печете около 20 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар