Кейк с моркови и маскарпоне
4 яйца
2 ч.ч ситно настъргани моркови
1 портокал- кората и сока му
1ч.ч захар
100 мл. олио
1 1/2ч.ч брашно
1 к.ч. едро нарязани орехи
1 бакпулвер
1 ванилия
2 к.л. канела
1/2к.л индийско орехче
за глазурата:
250гр. маскарпоне
1 ванилия
пудра захар на вкус
Отделяте белтъците от жълтъците и разбивате белтъците с половината захар на сняг. В оделен съд разбивате жълтъците с останалата захар на гъст крем. Добавяте постепенно олиото и разбърквате до неговото поемане. Следват кората и сока на портокала, канелата, индийското орехче, ванилията, бакплувера и брашното. Пак разбърквате внимателно и добавяте морковите и орехите. Последни са белтъците, като пак се бърка внимателно, за да не спадне сместа. Ако ви се стори, че е малко по рядко от кексово тесто добавете още малко брашно. Печете на 180*С в предварително загрята фурна.
След като изстине го намазвате с глазурата, която се приготвя по следният начин: разбивате маскарпонето с ванилията и пудрата захар и готово. Аз в случая е шприцовах и отгоре настъргах малко портокалови корички.
Няма коментари:
Публикуване на коментар