петък, 22 февруари 2013 г.



                   Баница "Пица "                                        





                    Предлагам ви бърз вариант на пица, приготвен с точени кори. Нарекох баницата така, защото още от първата хапка имате усещането, че ядете пица. Подходяща е и за деца, моите и видяха сметката веднага и много има хареса. Надявам се и на вас да ви допадне.







               1 пакет точени кори
          колбас по избор(аз използвах телешки салам)
          кашкавал
          лютеница
          кисели краставички
          чубрица
          шарена сол
          1 кофичка кисело мляко
          4 яйца
          масло или зехтин 

            
                Разтилате корите и взимате две от тях и отгоре настъргвате колбаса. Покривате ги с други две кори и настъргвате кашкавала. Върху него следват пак две кори, които намазвате с лютеница и наръсвате с малко кисели краставички, чубрица и шарена сол. Така продължавате до изчерпването на наличните продукти, като последните две кори намазвате с мазнината, в случая аз използвах зехтин. Навивате по дължина на руло и нарязвате на парчета с големина 3-4 см. Поставяте ги в намаслена тавичка и ги заливате с разбитите с киселото мляко яйца. Печете на 200*С до готовност. Вие може да импровизирате с плънката, както на вас ви харесва или от наличните продукти в хладилника. Също така може да нарежете колбаса и краставичките на малки кубчета, но на мен ми е по лесно да ги настържа. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар